PvdA Oldebroek-Wezep heeft hart voor vrijwilligers

Door Bert-Jan Dokter op 15 februari 2018

Wat doe je als lokale politieke partij op de dag van liefde, Valentijnsdag? Dan laat je zien dat je een hart hebt voor de vrijwilligers van je gemeente. De gemeente Oldebroek mag zich gelukkig prijzen met een rijk verenigingsleven. Een verenigingsleven dat drijft op vrijwilligers. Helaas is het onmogelijk al deze vrijwilligers op Valentijnsdag een hart onder de riem te steken. Daarom bezoekt de PvdA vrijwilligers die vaak op de achtergrond hun werk doen, maar zonder wie sporten niet mogelijk zou zijn. De vrijwilligers die onze buitensportaccommodaties onderhouden.

Valentijnsdag is natuurlijk op 14 februari, maar de actie van de PvdA startte al op zaterdag 10 februari bij de Wijhe Ruit in Oldebroek. Daar was een groep vrijwilligers druk met de aanleg van hun sportpark aan de Stouwdamsweg. Een mooie gelegenheid om ze te ondersteunen met een lekkere slagroomtaart van bakkerij Jonker uit Oldebroek. Zo’n zelfde slagroomtaart nam de top van de lijst van de PvdA ook mee naar de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek. Zij waren op De Bargen al weer druk met de voorbereiding van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Hart voor muziek

Vanwege de vorst werd er maandag 12 februari niet getennist bij de tennisvereniging WTC. Toch waren er leden en vrijwilligers aanwezig toen Marijke Stouwdam-Zoombelt en Sijmen Scholten ook daar de mensen die het sportpark onderhouden, kwamen bedanken voor hun inzet. Arjan Dickhof van de muziekvereniging Concordia uit Oldebroek zag dit op Twitter en daagde vervolgens de PvdA uit langs te komen tijdens een repetitie. Natuurlijk nam de PvdA deze handschoen op en zorgde dinsdagavond 13 februari voor 75 stukjes taart voor deze muziekliefhebbers. Want de PvdA heeft ook een hart voor muziekverenigingen.

Hart voor voetbal

Op Valentijnsdag zelf was het de beurt aan drie voetbalclubs uit de gemeente Oldebroek. Het ‘rondje langs de velden’ startte met drie taarten ’s ochtends vroeg op sportpark Muldersingel. Daar sprak de PvdA met vrijwilligers van WHC. Ook voorzitter Robert During was daarbij aanwezig. Daarna vertrok de PvdA naar sportpark De Heugte waar een vertegenwoordiging van VSCO zich had verzameld. Lijsttrekker Bert-Jan Dokter verwoordde hier de boodschap van de dag als volgt: ‘De buitensportaccommodaties in onze gemeente liggen er fantastisch bij en je ziet vaak niet wie dit allemaal doet. Wie zich door de weeks inzet om dat allemaal te onderhouden. Of het nou de kleedkamers zijn of het openbaar groen. Juist die vrijwilligers willen we op Valentijnsdag laten zien wat dat waard is.’ De ochtend eindigde met een gesprek met de groenploeg van OWIOS op sportpark De Bovenmolen, onder het genot van een kopje koffie en gebak. Waarna het weer tijd was om verder te gaan met het werk op het sportpark.

Hart voor de toekomst

Bij Korfbalvereniging Rood-Wit sprak de PvdA-delegatie donderdag 15 februari met de vrijwilligers die de velden en accommodatie op De Brink verzorgen. Rood-Wit is in afwachting van de verhuizing naar de Erica Terpstrahal, waar ook buitenvelden worden aangelegd. De vrijwilligers namen de PvdA-taart aan, terwijl ze druk doende waren kleedkamers op De Brink op te knappen. Het verhuizen naar de ET-hal voor de start van het buitenseizoen gaat waarschijnlijk niet lukken. Daarom moeten ze hard aan de slag om De Brink weer gereed te krijgen voor de 200 sportieve leden.

Binnenkort zal de PvdA Oldebroek-Wezep de Valentijnsactie afsluiten met een bezoek aan ATB-vereniging Oldebroek. Maar het hart voor vrijwilligerswerk blijft en de PvdA zal zich de komende vier jaar dan ook met hart en ziel inzetten voor sport, het verenigingsleven en onze vrijwilligers.

 

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan werkt in het dagelijks leven als Technisch Consultant bij een ICT bedrijf in Heerenveen. In zijn vrije tijd is hij actief als voorzitter en programmamaker bij Loco Media Groep, de publieke lokale omroep in de gemeente Oldebroek. Historie Bert-Jan was lid van het bestuur van de PvdA afdeling Oldebroek – Wezep vanaf 2005. In 2006 werd

Meer over Bert-Jan Dokter