Column: ABBA is weer helemaal terug!

Door Bert-Jan Dokter op 21 september 2021

Zes maanden na de Tweede Kamer verkiezingen zit er nog steeds een demissionair kabinet. Omdat gekozen politici zó verschrikkelijk met zichzelf bezig zijn dat ze louter willen praten over met wie ze níet willen praten. Terwijl er heel wat te bespreken valt over hoe Nederland door crises gelaveerd kan worden, werden 2 welwillende linkse partijen weggestuurd.

De Corona pandemie en gevolgen kosten véle miljarden. Iedere Euro kan maar één keer uitgegeven. De stikstof crisis heeft veel impact. VVD, CDA, D66 & CU bedachten zelfs demissionair dat boeren dan maar onteigend moeten gaan worden. Vervolgens de boeren geschrokken, getergd en boos. Gek, hè?

Het stikstof dossier heeft óók raakvlak met de met de volkshuisvesting en woningmarkt crises. Gemeenten kunnen dat niet oplossen als slapend Den Haag niet met beleid en budget komt. Ook hier zullen vele miljarden nodig zijn. En draconische maatregelen. Zodat ook jongeren en starters kansen krijgen om te huren of te kopen. Een compleet overspannen markt moet onder controle gebracht.

Wat kan Oldebroek zelf doen? Vooral veel wensen, met een lege portemonnee. De weerstandsratio van Oldebroek is tot historische diepte gezonken. In het Nederlands: Het geld is op.

Reken er maar op dat de politiek juist nú graag wil ‘uitdelen’, want de gemeenteraadsverkiezingen zijn over zes maanden. Terwijl lokaal nog grote zaken spelen. De bouw van nieuw Integraal Kind Centrum Wezep-Noord, aanbesteding zwembad De Veldkamp, nieuw sportpark WHC, WTC & VLS, Regionale Energie Strategie of de nieuwe op- en afrit A28 in Wezep. Om een paar flinke dossiers te noemen.

Bij gebrek aan eigen vermogen liggen marktwerking valkuilen op de loer: De kosten voor de samenleving, de opbrengsten naar het grote geld.

De ABBA comeback is pijnlijk treffend: “Money, money, money. Always sunny. In the rich man’s world

Nu maar hopen dat ABBA “Waterloo” niet opnieuw uitbrengt, hè.

Bert-Jan Dokter
Fractievoorzitter PvdA / Burgerpartij Oldebroek

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan is het dagelijks werkzame leven ICT Specialist. Hij woont in Wezep, samen met zijn ega en 2 kinderen. Historie Bert-Jan was vanaf 2005 lid van het bestuur van de PvdA afdeling Oldebroek – Wezep, totdat hij in 2010 werd geïnstalleerd als gemeenteraadslid in Oldebroek. Politieke functies: In januari 2007 werd Bert-Jan geïnstalleerd als ‘commissielid

Meer over Bert-Jan Dokter