4 december 2011

Samen het nieuw jaar in

De gemeenten Oldebroek, Hattem en Heerde werken steeds meer samen. Een hele positieve ontwikkeling volgens de PvdA in de gemeenteraden van de H2O-gemeenten. In de loop van 2012 zullen de colleges verdere plannen voor de samenwerking presenteren aan de gemeenteraden.

Omdat we steeds meer gaan samenwerken, verandert de relatie tussen de gemeenteraadsleden en de verschillende fracties van de drie gemeenten. Daarom stellen de PvdA-fracties in Oldebroek, Hattem en Heerde voor om de nieuwjaarsreceptie van de drie gemeenten in januari 2013 af te stemmen en op verschillende dagen te houden.

In januari 2012 zijn de nieuwjaarsrecepties van de H2O-gemeenten alle drie gepland op 2 januari om 19.30 uur. Op zich niets mis mee maar in de nieuwe, steeds meer uitbreidende, samenwerking voldoet dat volgens de PvdA-fracties niet meer.

Met drie nieuwjaarsrecepties op verschillende tijdstippen ontstaat de mogelijkheid voor raadsleden en collegeleden om elkaar in alle rust te bezoeken, de hand te drukken en te spreken. En dit geldt zeker ook voor andere relaties van de gemeenten, die steeds meer zaken doen met alle drie de gemeenten in plaats van met één.