23 juni 2012

Samen op lopen bij SamenLoop voor Hoop in Heerde

Oldebroek.Net – In Heerde gaat op vanavond (23 juni) de SamenLoop Voor Hoop van start. Een lokaal wandelevenement met doel geld binnen te halen voor KWF Kankerbestrijding en plaats vindt in Heerde. Met daaromheen allerhande activiteiten voor toeschouwers. Omdat de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek samenwerken in H2O verband werden Oldebroeker raadsleden vanuit Heerde gevraagd of zij de samenwerking wilden symboliseren door bij te dragen aan deze maatschappelijke vuist tegen kanker. Drie Oldebroeker raadsleden gaven gehoor aan de oproep.

SamenLoop

Met het SamenLoop voor Hoop evenement wil de  organisatie het leven vieren en (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje zetten.  Maar ook herdenken van overledenen en geld inzamelen voor wetenschappelijk  kankeronderzoek. De wandelaars lopen 24 uur. Van vrijdagavond 18:00u tot  zaterdagavond 18:00u. Daaromheen zijn er activiteiten en optredens  geprogrammeerd. Voor jong en oud. Een happening om ieder voor zich en toch  geheel samen een signaal van hoop te geven. Een SamenLoop voor  Hoop.

Raadsleden Oldebroek

Vanuit de gemeenteraad van  Oldebroek hebben Gijs van den Brink (ChristUnie) en PvdA-ers Jennifer Zoombelt  en Bert-Jan Dokter de (hand-)schoen opgepakt. Zij zetten zich samen met  raadsleden uit Heerde in door mee te wandelen.

Net als het Oldebroeker  initiatief van OWIOS voor KiKa en, bijvoorbeeld, de persoonlijke heldenacties  bij Alpe d HuZes, is deze SamenLoop voor Hoop een vanuit de samenleving gebalde  vuist om te vechten voor grip op kanker. En ik vind het eervol en bijzonder om  daar wandelend aan bij te mogen dragen, tussen al die vrijwilligers en  wandelaars. Waar de één meeloopt om een verloren gevecht te herdenken, de ander  om te vieren dat er een gevecht gewonnen. Of zoals velen: omdat het goed voelt  om een steentje bij te dragen. De kracht van het gebundelde getal. Daarom lopen  wij als Oldebroeker raadsleden graag mee.

Kijk vooral even het programma  na. Deze activiteit vindt dan wel bij de buiten Oldebroek plaats, kanker laat  zich niet door zulke hindernissen stoppen. Daar is meer voor nodig en juist dáár  zet SamenLoop voor Hoop in Heerde zich voor  in.

Programma

Surf naar heerde.samenloopvoorhoop.nl voor  overzicht van locaties en alle activiteiten er om heen. Misschien zien we u  daar, over kleine grenzen heen, onderweg naar grote doelen!

Oldebroek.net richt zich met haar missie op nieuws uit de gemeente  Oldebroek, maar kijkt voor de bijzondere gelegenheid over de boomtoppen tussen  Oldebroek en Heerde heen. Ik dank de redactie daarvoor!

Bert-Jan  Dokter
Raadslid in de gemeente Oldebroek

bron: Oldebroek.Net

Links

Oldebroek.Net

Samenloop voor Hoop Heerde