Myrna Ariës, nummer 5

Door Myrna Ariës op 8 maart 2018
Myrna Ariës

Myrna Ariës

Privé

Mijn naam is Myrna Ariës en ik ben sinds ruim een jaar met pensioen. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam en heb ik behalve in de haven (containers) ook gewerkt op de redactie van NRC Handelsblad. In Wezep kwam ik terecht door het werk van mijn toenmalige man, die door Shell werd overgeplaatst. Ik woon hier nu zo’n 38 jaar en hier zijn ook mijn dochters geboren. Toen zij klein waren, heb ik orthopedagogiek gestudeerd en de deeltijd-Pabo gedaan.

Het werk voor de klas vond ik heerlijk. Zo zeer zelfs dat ik nu nog voor mijn plezier (vluchtelingen)kinderen help op de Wereldweide.

Behalve van mensen die wel of geen hulp/zorg nodig hebben, hou ik van lezen (alles) tuinieren (!), kunst, gezelschap, wandelen en de natuur.

Politiek actief

Ik ben politiek actief geworden, omdat ik vond en vind dat er in Oldebroek een sterker sociaal geluid en ook het niet-confessionele geluid gehoord moest worden. Toen ik werd gevraagd om op de lijst te komen voor de verkiezingen van 2006 ging ik daar graag op in. Tot mijn grote vreugde kreeg de partij dat jaar zo veel stemmen dat ik raadslid werd. Samen met Loek Beverwijk werd ik verantwoordelijk voor wat toen nog ‘Ruimte en Grond’ heette.

Politiek heeft mij al van jongs af aan geïnteresseerd. Die interesse deelde ik met mijn vader (ondernemer en wethouder voor de VVD). Al waren we het meestal niet met elkaar eens. Als ondernemer hing hij de poster met die drie oranje letters voor het raam. Ik die van de PSP (nu Groen Links) aan de andere kant.

Standpunten

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart kiest u welke kant het in de gemeente Oldebroek op zal gaan. Nu het ons eindelijk economisch zó veel beter gaat, moet het, ook

in Oldebroek, weer mogelijk zijn een beroep te doen op een sociaal voelende gemeente. Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een sociale gemeente zorgt niet alleen voor goede, eenvoudige en toegankelijke voorzieningen, maar let er ook op dat iedereen ze ook weet te vinden. Wij willen een gemeenteraad die sociaal kiest, vóór goede zorg voor de jeugd, ouderen en zieken.

Stem PvdA!

Kies voor de PvdA vanwege de betrokkenheid bij mensen die zorg – welke dan ook – nodig hebben. Aan de landelijk PvdA is dat de afgelopen jaren veel te weinig te zien geweest, maar dat wil niet zeggen dat hier in Oldebroek door de PvdA niet heel veel te bereiken valt.

Myrna Ariës

Myrna Ariës

Penningmeester PvdA congres afgevaardigde Gerbrandystraat 14 8091 WB Wezep

Meer over Myrna Ariës