9 maart 2014

Lijst 5, nummer 5: Sijmen Scholten

De lokale sociaaldemocraten die het de komende periode gaan doen in Oldebroek, stellen zich aan u voor. Vandaag is het de beurt van de nummer 5 op de lijst: Sijmen Scholten.

Wie ben je?

Mijn naam is Sijmen Scholten. Ik ben geboren aan de Voskuilersteeg in Wezep op 8 september 1944 en getrouwd met Gerrie Koele. Ik heb twee kinderen en ben de trotse opa van vier kleinkinderen. Ik heb een mbo-opleiding als werktuigbouwkundige en ben op 65-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Mijn laatste werkgever was Imtech, waar ik als uitvoerder werkzaam ben geweest. Als tussendoortje heb ik zes maanden lesgegeven aan de LTS in Zwolle.

Wat doe je?

Op dit moment houd ik mij als bestuurder bezig om samen met de andere bestuurders en de beheerster het dorpshuis in Wezep uit de gevarenzone te halen en te houden. Daarnaast ben ik bij de PvdA Oldebroek – Wezep voorzitter/secretaris. Mijn grootste hobby is sport, zowel passief als actief; wielrennen, schaatsen en voetballen in het bijzonder.

Waarom bedrijf je politiek?

In 2006 ben ik lid geworden van de PvdA om een steentje bij te dragen aan de gemeenschap van de gemeente Oldebroek. Als sociaaldemocraat was de keuze voor de PvdA een logische stap. De reden dat ik voor de PvdA heb gekozen, is dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven. De middelen in Nederland zijn meer dan voldoende aanwezig wanneer men de juiste keuzes maakt. Dat betekent voor mij een goed betaalbare gezondheidszorg en scholing op elk niveau voor iedereen, zonder financiële beperkingen.

Een goede opleiding helpt om de weg te vinden in het leven van alle dag. Daarnaast verdient de lokale democratie een afspiegeling van haar inwoners. Dat was in Oldebroek vanaf 2010 bepaald niet het geval. Stem daarom op de PvdA op 19 maart zodat wij krachtig genoeg worden om in de nieuw te vormen coalitie zitting te nemen.

Nummer 5: Sijmen Scholten

Nummer 5: Sijmen Scholten