Door Jennifer Zoombelt op 17 maart 2014

Lijst 5, nummer 1: Henri van Beek

De lokale sociaaldemocraten die het de komende periode gaan doen in Oldebroek, stellen zich aan u voor. Vandaag is het de beurt van de nummer 1 op de lijst: Henri van Beek.

Wie ben je?

Ik ben Henri Martin van Beek. Ik ben getrouwd en heb twee zonen en een dochter en een schoonzoon en twee schoondochters. Daarbij zijn mijn vrouw Thea en ik gezegend met twee wondermooie kleinkinderen: Jurgen en Benthe.

Wat doe je?

Ik ben begonnen als stratenmaker. Daarna heb ik een kleine 25 jaar een eigen bestratingsbedrijf gehad, en nu ben ik in dienst bij Reggefiber. U weet wel het bedrijf dat overal in Nederland glasvezel aanlegt.

In mijn vrije tijd ben ik opgegroeid binnen het voetbal. Eerst bij STB. Daar ben ik ongeveer 20 jaar voorzitter geweest van het zomeravondvoetbal en nog een tijdje voorzitter van de subcommissie zaalvoetbal van de KNVB.

Toen ben ik 23 jaar voorzitter geweest van de hele mooie en grote voetbal club WHC. Daar ben ik  zo’n 2 jaar geleden mee gestopt. En nu een nieuwe uitdaging: de politiek en wel bij de PvdA.

Waarom bedrijf je politiek?

Waarom de PvdA? Omdat deze partij van oudsher altijd het dichtst bij de mensen staat. Ik heb mij beschikbaar gesteld, omdat ik van jongs af aan in de samenleving bezig ben geweest. Toen ik door de PvdA gevraagd werd lijsttrekker te worden heb ik meteen ja gezegd. Waarom? Omdat de PvdA door de jaren heen de partij van de gewone man is geweest, een partij die kiest voor vrijheid van leefstijl,  die opkomt voor mensen die het zonder hulp niet kunnen redden. En een partij die de sport een warm hart toedraagt.

Mijn persoonlijke opvatting is dat het roer om moet in de politiek. Met wat Hennie v.d. Most laatst in de Stentor liet optekenen, ben ik het eens. De gemeenteraad is een praatfabriek. Raadsleden studeren zich suf op ambtelijke stukken. Er blijft nauwelijks tijd over voor wat anders. En ik wil het anders. De PvdA moet weer naar de basis, voelen wat er onder de mensen leeft en hen zo nodig helpen met problemen. En van daaruit politiek bedrijven. Ik wil ook een aantal mensen om mij heen hebben die mij daarbij helpen. En niet alleen in verkiezingstijd, maar het hele jaar door. Dat is mijn uitdaging.

De gemeente krijgt een nieuwe rol in de zorg. Deze nieuwe rol is  voor onze gemeente de grootste uitdaging in de komende vier jaar. Helaas is nog niet helemaal duidelijk hoe het er precies uit zal zien. Wat voor ons telt, is dat het beschikbaar komende budget goed terechtkomt en dat onze gemeente het aanspreekpunt blijft bij klachten en kritiek. Ik wil als raadslid goed kunnen beoordelen of alles naar behoren verloopt.

Onze slogan is:

Het roer moet om. Wij willen weer wethouders uit eigen gelederen. Wij willen  woningen bouwen waar onze mensen behoefte aan hebben. Niet meer overheidsgeld steken in projecten van particuliere ontwikkelaars en dure adviesbureaus. Extra steun aan het verenigingsleven, omdat zij belangrijk zijn voor de opvoeding van de jeugd.

HenriVanBeek_ava

Jennifer Zoombelt

Jennifer Zoombelt

  Fractievoorzitter lid raadscommissie Samenleving lid raadscommissie Middelen lid presidium (vergadering van fractievoorzitters) lid audit commissie (financiën)

Meer over Jennifer Zoombelt