Door Bert-Jan Dokter op 1 oktober 2017

Lelystad Airport plannen vraagt om strijdbare lokale overheid

PvdA Oldebroek heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om college van B&W aan te sporen tot een strijdbare houding jegens de Lelystad Airport plannen. Als Den Haag opstijgend vliegverkeer op 1800 meter boven Wezep bedenkt, dan mag en moet gemeente Oldebroek daar wat van vinden. Het college zag de strijdbaarheid opdracht niet zo zitten, maar de voltallige gemeenteraad van Oldebroek nam de motie eensgezind aan.

Wethouder Westerbroek raadde de motie nog af en berustte in de zaak met de woorden: “Het is toch een gelopen race”. Dat was voor PvdA extra bevestiging om de motie vooral niet terug te trekken. Als de belangen en leefbaarheid van de lokale samenleving vergt dat een strijdvaardig bestuur. Tot aan het gaatje.

De gemeenteraad nam de PvdA motie unaniem aan en spoorde daarmee college van B&W van Oldebroek aan om Den Haag, zolang dat mogelijk is, op betere gedachten te krijgen. Zoals bijvoorbeeld eerst het luchtruim opnieuw in te delen voordat Lelystad Airport begint met uitvoeren van vluchten.

Als er vliegtuigen op 1800 meter boven woonkernen in gemeente Oldebroek gepland worden, dan vinden wij daar iets van. En gelukkig niet alleen wij, maar de voltallige gemeenteraad van Oldebroek. Niet opgeven, maar optreden.

Bert-Jan Dokter
Fractievoorzitter PvdA Oldebroek – Wezep

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan is het dagelijks werkzame leven ICT Specialist. Hij woont in Wezep, samen met zijn ega en 2 kinderen. Historie Bert-Jan was vanaf 2005 lid van het bestuur van de PvdA afdeling Oldebroek – Wezep, totdat hij in 2010 werd geïnstalleerd als gemeenteraadslid in Oldebroek. Politieke functies: In januari 2007 werd Bert-Jan geïnstalleerd als ‘commissielid

Meer over Bert-Jan Dokter