Door Bert-Jan Dokter op 19 september 2017

Informatieavond Lelystad Airport in Zwolle

In Noord Veluwse gemeenten is op bestuurlijk niveau dan toch anno 2017 verschil van inzicht bespeurbaar in de houding ten opzichte van de Lelystad Airport plannen en de effecten daarvan. Verschillen van inzicht die toe te wijzen zijn aan verschil van belangen. Logisch. Echter wel erg laat in het proces dat de bestuurlijke onrust opspeelt. Inwoners krijgen her en der diverse geluiden mee, maar zijn vaak zoekende naar daadwerkelijke impact van de plannen. Vanuit gemeente Oldebroek zou gezorgd worden voor een informatie bijeenkomst, maar die lijkt er ook in dit beslissende stadium niet te komen. Als de berg niet naar Mozes komt moet Mozes maar naar de berg komen.

Als PvdA Oldebroek geven we niet op als het gaat om informatierecht. Dus informeren wij u maar over een mogelijkheid om toch geïnformeerd te worden. Mocht u het zelf niet ontdekt hebben, dan bij deze de mogelijkheid:

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert in september en oktober 2017 informatiebijeenkomsten over Lelystad Airport plannen. Onder andere in Zwolle en Apeldoorn. De info avonden vangen aan om 19:00 uur en nemen zo’n 3 uur in beslag.

Wilt u geïnformeerd uw mening vormen over lokale impact van vliegbewegingen Lelystad Airport en lukt dat niet via georganiseerde inzet van lokaal bestuur, dan rest u als inwoner de uitvoering van het Mozes en de berg spreekwoord.

Het ministerie I&M en Alders Tafel voor Lelystad Airport komen op dinsdag 19 september naar Zwolle. Er zijn ook andere data en locatie beschikbaar. Meer info vindt u via de informatie pagina van het ministerie, waar u zich overigens dient aan te melden voor de door u gekozen bijeenkomst.

Leuker kunnen we het niet maken.

De link http://www.informatiebijeenkomstenlelystadairport.nl/

Bert-Jan Dokter
Fractievoorzitter PvdA Oldebroek – Wezep

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan Dokter

Bert-Jan werkt in het dagelijks leven als Technisch Consultant bij een ICT bedrijf in Heerenveen. In zijn vrije tijd is hij actief als voorzitter en programmamaker bij Loco Media Groep, de publieke lokale omroep in de gemeente Oldebroek. Historie Bert-Jan was lid van het bestuur van de PvdA afdeling Oldebroek – Wezep vanaf 2005. In 2006 werd

Meer over Bert-Jan Dokter