3 oktober 2011

Burgemeester Hoogendoorn ontvangt twee keer ambtsketen

De kinderen van de Nassauschool mochten burgemeester Hoogendoorn als eerste ontvangen in Hattemerbroek op donderdag 6 oktober. Samen zorgden alle kinderen in de hal van de school voor een warm welkom. Samen met hun juffen en meesters maakten ze van de gelegenheid gebruik om allerlei vragen te stellen aan de nieuwe burgemeester. De eerste vraag was waarom de heer Hoogendoorn zijn ambtsketen niet droeg. Na de uitleg van de burgemeester dat hij deze keten alleen om heeft bij officiële gelegenheden, kreeg hij van de kinderen een heel mooi geel, papieren exemplaar. Maar hij moest wel beloven nog een keer terug te komen met zijn ambtsketen.

Tour de Hattemerbroek

Na het bezoek aan de Nassauschool was het weer ons gunstig gezind. Daarom konden we als PvdA-fractie de burgemeester op de fiets rondleiden door de kern. De eerste stop was dan ook rijwielhandel Van Ommen om een fiets op te halen voor de burgemeester. Gelukkig stond er een mooie fiets voor hem klaar, zodat we snel richting de Duurzaamheidsweg konden gaan waar projectleider Richard van der Velden stond te wachten. Hij vertelde alles over het bedrijventerrein H2O. De volgende stop was de brandweerkazerne. Hier was onder andere de verplaatsing van de kazerne onderwerp van gesprek.


(hierboven een video speellijst. Selecteer de beschikbare video’s via de knoppen in het video venster)

En daarna was het een kwestie van de weg oversteken om een bezoek te brengen aan de winkel en cafetaria van Nagelhout. Na een blik op het gevarieerde assortiment en een toelichting van mevrouw Nagelhout was het goed bijkomen van het fietsen in de cafetaria. De burgemeester en de PvdA-fractie konden hier genieten van de beroemde gehaktballen van de familie Nagelhout. Vervolgens was het even doortrappen naar het sportpark van de Noord Veluwe Boys. Waar burgemeester Hoogendoorn hartelijk werd ontvangen in de kantine van het mooie sportpark door een aantal bestuursleden met koffie en koek. De fietstocht eindigde bij de speeltuin de Vogelenzang waar onder andere voorzitter Michiel Werner vertelde over het beleid van de speeltuin. En ook hier was er een hele mooie ambtsketen voor de burgemeester die gemaakt was door de jonge bezoekers van de speeltuin.

Avondprogramma

Na een heerlijke maaltijd in dorpshuis de Bouwakker was het tijd voor het avondprogramma. Dat programma begon met een terugblik op de geschiedenis van Hattemerbroek. Diny van de Velde van de oudheidkundige vereniging vertelde onder andere over de kleinste winkel van Hattemerbroek die ’s nachts werd binnengezet en sloot af met een mooi verhaal in het dialect over het ontstaan van de naam Hattemerbroek. Daarna was het de beurt aan Fred van der Ham die een presentatie hield over de Nassauschool. Hij nam de honneurs waar voor locatiedirecteur Ina Martens die helaas niet goed bij stem was. De duivensport in Hattemerbroek werd vertegenwoordigd door Driekus van de Essenburg. Hij vertelde onder andere over de technologische ontwikkelingen in de sport. Hij had hiervan ook voorbeelden meegenomen.

Optreden Irene

Als afsluiting van de kennismakingsavond was er een optreden van toneelvereniging Irene. Zij voerden een heel toepasselijke eenakter op. Met als titel: ‘De burgemeester is er even niet’. Omdat de burgemeester plotseling een belangrijke vergadering had, moest de nieuwe gemeentesecretaris op zijn eerste werkdag een bruidspaar toespreken. En dit leidde tot verschillende komische ontwikkelingen met uiteindelijk een verrassende ontknoping. Met dit optreden kwam een eind aan het officiële gedeelte, maar er was ook nog de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met burgemeester Hoogendoorn na te praten.