Nieuws

Lelystad Airport plannen vraagt om strijdbare lokale overheid

door Bert-Jan Dokter op 1 oktober 2017

PvdA Oldebroek heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend om college van B&W aan te sporen tot een strijdbare houding jegens de Lelystad Airport plannen. Als Den Haag opstijgend vliegverkeer op 1800 meter boven Wezep bedenkt, dan mag en moet gemeente Oldebroek daar wat van vinden. Het college zag de strijdbaarheid opdracht niet zo zitten,

lees verder »

De Stentor: Oldebroek maant wethouder tot actie tegen vlieghoogtes

30 september 2017

De gemeenteraad van Oldebroek heeft wethouder Harm Westerbroek gemaand stelling te nemen tegen de voorgenomen vlieghoogtes boven de woonkernen op met name de Veluwe en in het bijzonder de dorpen Oosterwolde, Noordeinde, ’t Loo, Wezep en Hattemerbroek. De fractie van de PvdA diende in de raadsvergadering hiertoe een motie in, die door de gemeenteraad werd

lees verder »

Bepaal de koers in Oldebroek voor de komende vier jaar

door Sijmen Scholten op 25 september 2017

Heeft u een idee om de inrichting van uw wijk nog beter te maken? Of wilt u juist aangeven hoe de zorg voor de jeugd in de gemeente Oldebroek geregeld zou moeten zijn? Wilt u verbeterpunten melden voor de uitvoering van de WMO? Wat uw ideeën ook zijn, de PvdA Oldebroek verneemt het graag. De

lees verder »

Uitzending gemist: Rondje Politiek LocoFM

door Bert-Jan Dokter op 21 september 2017

Henk Kemp (VVD) en Bert-Jan Dokter waren woensdag 20 september te gast in Rondje Politiek van lokale omroep LocoFM. De uitzending is hier terug te beluisteren:

lees verder »

Informatieavond Lelystad Airport in Zwolle

door Bert-Jan Dokter op 19 september 2017

In Noord Veluwse gemeenten is op bestuurlijk niveau dan toch anno 2017 verschil van inzicht bespeurbaar in de houding ten opzichte van de Lelystad Airport plannen en de effecten daarvan. Verschillen van inzicht die toe te wijzen zijn aan verschil van belangen. Logisch. Echter wel erg laat in het proces dat de bestuurlijke onrust opspeelt.

lees verder »

Video: Niemand tussen wal en schip bij Gemeenteraad Oldebroek

19 september 2017

Als je vanuit politiek verschillen positief moet willen samenwerken vóór de samenleving, dan heb je een onderling positieve sfeer nodig. De gemeenteraad van Oldebroek start daarom jaarlijks na het zomerreces met een raadsuitje. Dit jaar voeren we samen met Botterstichting Elburg op de EB68 en EB24. Een schitterende dag, prachtig weer en een goeie sfeer.

lees verder »

Column: Vliegtuigen in je tuin

door Bert-Jan Dokter op 19 september 2017
Foto Essie Fotografie, Wezep

Het is al járen geleden dat Schiphol de wens uitsprak om uit te breiden naar Lelystad. Het is ook al járen geleden dat PvdA in de gemeenteraad vroeg wat gemeente Oldebroek vond van de plannen en hoe ‘we’ ons er mee gingen bemoeien. Het antwoord was zou lauw en ondrinkbaar als koude koffie: belangen van

lees verder »

Marja Mulder – van der Reijden overleden

door Sijmen Scholten op 3 augustus 2016

Op 30 juli 2016 is oud-gemeenteraadslid Marja Mulder – van der Reijden (1946 – 2016) overleden. Marja heeft zich vele jaren ingezet als actief PvdA-lid. Van 1990 tot 1995 was zij secretaris van de PvdA afdeling Oldebroek – Wezep. In 1995 werd zij benoemd als raadslid voor de PvdA in de gemeente Oldebroek. Marja was

lees verder »

Wezeper Henk Kolkman 70 jaar PvdA lid

door Bert-Jan Dokter op 2 mei 2016

De PvdA in Oldebroek vierde afgelopen weekend dubbel feest. PvdA bestaat 70 jaar en voor Wezeper Henk Kolkman betekende deze verjaardag dat hij dus 70 jaar lid is van diezelfde PvdA. Nadat de SDAP, de Vrijzinnig Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie kort na WOII in 1946 fuseerden in de PvdA werd de inmiddels 91-jarige

lees verder »

Afscheid

door Sijmen Scholten op 25 maart 2014

Video verslagen van afscheid Jennifer Zoombelt & Bert-Jan Dokter uit gemeenteraad van Oldebroek.

lees verder »